Magyar Örökség Díj

Magyar Örökség Díj

A Magyarországért Alapítvány kurátorai úgy határoztak, jeles bizottságot kérnek fel arra a célra, hogy együttmunkálkodva a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumát létrehozzák.

A Magyar Örökség és Európa Egyesület által ezen szándék szellemében megerősített bizottság 2018. március 24-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kinyilvánította, hogy  a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola hagyományéltető és művészetoktatási tevékenysége Magyar Örökség.

A díjra iskolánkat Karsay Ferenc polgármester úr terjesztette fel.

Magyar Örökség Díj

A március 24-én 90. alkalommal megtartott Magyar Örökség-díj átadóján a budafok-tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola is elismerésben részesült. A díjat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében vehették át az iskola képviselői.

Az ünnepséget Klinghammer István professzor, a Magyar Örökség-díj Bírálóbizottságának elnöke nyitotta meg. Az eseményen felléptek a Nádasdy iskola növendékei, ami után elsőként a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskolát díjazták. Ahogy az elismerő oklevél fogalmaz, az iskola hagyományéltető, művészetoktatási tevékenysége magyar örökség. Az intézmény munkáját Németh Zsolt országgyűlési képviselő méltatta: „A létrehozott modell mind mai napig alapja a magyar művészeti iskolai oktatásnak, ami mára a magyar közoktatás és egyúttal a magyar kulturális örökség részévé vált” – mondta többek között.

A címmel járó oklevelet és aranyjelvényt Nemes László karnagy, zenetanár, kerületünk díszpolgára, az iskola alapító címzetes igazgatója, valamint Arató László zenetanár, karnagy, az iskola intézményvezetője vette át. Az önkormányzatot az iskolát elismerésre felterjesztő Karsay Ferenc polgármester képviselte, aki elsők között gratulált a díjazottaknak. (budafokteteny.hu)